Interpret – poate face diferenţa dintre o întâlnire de succes și un eşec

Interpret – poate face diferenţa dintre o întâlnire de succes și un eşec

Interpretariatul este utilizat în diverse domenii sau ocazii, de la relaţiile cu autorităţile, atât judiciare, cât şi cele administrative, la întâlniri de afaceri, la semnarea de documente în faţa notarului, în cazul unei consultări medicale în străinătate, etc. Un interpret este persoana care traduce pe loc și oral ceea ce spune cineva în altă limbă, mijlocind astfel înțelegerea dintre două sau mai multe persoane. Se numește și translator sau tălmaci. Pentru a deveni interpret independent, trebuie să treceți un test de acreditare. Meseria de interpret este una de sine stătătoare, cu reguli, proceduri și un cod etic. Un interpret are cunoștințe temeinice de limba și cultura română, stăpânește și aplică cu ușurință tehnicile de interpretare și are abilități de comunicare interculturală foarte bine dezvoltate.

În interpretariat acurateţea şi exactitatea termenilor utilizaţi de interpret sunt deosebit de importante. Orice persoană poate obține calitatea de interpret doar prin mult studiu de specialitate şi în urma unei experienţe îndelungate.
Oricine poate avea momente în viață, în care serviciile oferite de un interpret juridic devine esențială pentru desfășurarea în condiții optime a unor întâlniri, evenimente. Un interpret juridic are sarcina de a facilita comunicarea și de a asigura ca informațiile din convorbirile purtate de părţi, să ajungă fără distorsionări. Succesul sau eșecul unei întâniri depinde foarte mult de interpret. Astfel eroarea este exclusă pentru un interpret precis cu experiență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *