Nilul, dincolo de Egipt

Nilul, dincolo de Egipt

Adesea când auzim termenul de „Nil” sau expresia „cel mai lung râu din lume” gândul ne poartă spre Egipt. Dar, adevărul este că Nilul traversează nu mai puțin de 11 state de pe continental african. Uganda este doar una din țările sale riverane.
Râul Nil din Uganda este chiar mărginit de una dintre cele mai populare destinații turistice ale țării Orașul Jinja, situat la izvorul Nilului, este foarte îndrăgit de turiștii din întreaga lume. Vizitatorii pot face rafting, caiac și chiar bungee jumping pe râul Nil. Malurile râului găzduiesc, de asemenea, o varietate de animale sălbatice, inclusiv crocodili, hipopotami și o mare varietate de păsări. Poate vă întrebați cum arată cursul Nilului în Uganda.

Ei bine, în Uganda cel mai lung râu se împarte în două: Nilul Alb și Nilul Albastru. Nilul Alb se varsă în Lacul Victoria și intră în Uganda la Jinja, unde formează sursa Nilului. Nilul Albastru, pe de altă parte, izvorăște din Lacul Victoria și se alătură Nilului Alb la Jinja.
În Uganda, fluviul este punctul central în jurul căruia s-a zămislit un ecosistem ce abundă în varietate. Regăsim aici specii de plante și animale acvatice și faună sălbatică de o amplă diversitate Râul joacă, de asemenea, un rol determinant în conservarea vegetației din întreaga țară.

Agricultura ugandeză beneficiază în mare măsură de apele Nilulului când vine vorba de irigații și agricultură. Râul furnizează apă pentru irigarea culturilor, în special în așezările de pe țărmul acestui cel mai lung râu din lume. Fermierii din Uganda
Pe lângă agricultură, cel mai lung râu din lume, a atras prin potențialul său energetic mai mulți dezvoltatori de hidrocentrale. În această zonă pot fi admirate cele mai impresionante hidrocentrrale ale țării, sursa avântului hidroelectric, deosebit de important în viața localnicilor. Cel mai cunoscut baraj este Owen Falls, care a fost construit în anii 1950 și este una dintre cele mai mari hidrocentrale din Africa.

Așadar, Uganda îi așteaptă pe turiștii dornici de aventură și cei care tânjesc după un cadru natural neatins de valurile urbanizări. De ce ați mai sta pe gânduri? Încheiați o asigurare de călătorie și sunteți gata de drum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *