Beneficiile pesarului vaginal

Beneficiile pesarului vaginal

Pesarul vaginal este un dispozitiv medical excepțional, fabricat de obicei din material plastic cauciuc sau din silicon si este venit pentru susținerea uterului. Totodată pesarul vaginal este a modalitate terapeutică foarte bună pentru tratarea prolapsul pelvine și uterin.

Prolapsul organelor pelvine și totodată incontinenta urinară de stres sunt foarte des întâlnite în cadrul femeilor, mai ales în cadrul femeilor mai în vârstă. Pesarul vaginal a ajutat multe femei în vindecare, în mai multe cazuri femeii care au avut aceste simptome cu ajutorul pesarului vaginal nu a trebuit efectuat intervenție chirurgicală.
Multe femei au confirmat că modalitatea de introducere pesarului vaginal și îngrijirea acestuia a fost foarte ușor. Pesarul vaginal este introdus de un medic specialist, apoi pesarul vaginal trebuie curățat periodic și reintrodus în vagin. După introducerea pesarului pacienții de regulă au fost chemați la un control ulterior la medicul specialist.

În concluzie putem spune că pesarul vaginal este o modalitate de tratament pentru prolapsul uterin, care ne salvează de stresul și de gândul a intervenției chirurgicale.Pe lângă ce pesarul vaginal va oferi o susținere bune a uterului, întărează în mod eficient și mușchii pelvine. Aceste dispozitive medicale sunt recomandate și pentru femeilor tinere care au născut, se pot folosii și în timpul exercițiilor fizice, fără niciun de motiv de îngrijorare că pesarul vaginal poate să alunece jos, și desigur cu un pesar vaginal se poate continua și viața sexuală, dar trebuie de reținut că acest dispozitiv medical nu este o metoda contraceptivă. Cu o mică atenție și întreținere bună a pesarului vaginal, femeile pot avea o viață normală, activă, sănătoasă și bucuroasă. Disconfortul prolapsului în zilele de azi se tratează cu ușurință.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *