Savurând o masă napoletană

Savurând o masă napoletană

Dacă citiți acest articol, cel mai probabil deja vă și vedeți colindând străzile întortocheate de pe coasta Italiei, croindu-vă drum printre cafenele, pizerii, prăvălii și case cu un parfum aparte, ce bat în culori dintre cele mai diverse și plăcute ochiului! Dar, date fiind aceste relaxante plimbări ne punem, în mod mai mult decât firesc întrebarea: Ce am putea servi la următoarea masă aici, în miezul frumoasei urbe de pe malul Mării Tireniene? Vă invităm în continuare să descoperim împreună
Pizza ne oferă, poate, cea mai evidentă și celebră opțiune: Napoli este locul de naștere a ceea ce numim astăzi pizza, un reper indispensabil al frescei culinare italiene. Pizza tradițională napolitană este făcută cu ingrediente simple și proaspete cum ar fi roșii San Marzano, mozzarella de bivoliță și busuioc proaspăt. Acestea sunt coapte în cuptorul cu lemne. Rezultatul este o crusta subtire, crocanta, cu o textura usor mestecata, usoara si aromata.

Coasta Italiei ar fi, în egală măsură, de neconceput fără celebrele și gustoasele paste. Napoletanii și-au construit un renume culinar nu doar prinntr-un fel de pizza emblematic ci și prin preparatele pe bază de paste cum ar fi spaghetti alla puttanesca, asortate cu roșii, măsline, capere și hamsii, și spaghetti alle vongole, pe baza de scoici, usturoi și vin alb. Un alt favorit local este pasta e patate, o supă copioasă făcută cu paste, cartofi, roșii și fasole.
Mâncarea stradală oferă o alternativă care menajează bugetul, fiind și remarcabil de gustoasă. Găsim în acest pitoresc oraș de pe coasta italiei o varietate de produse de patiserie proaspete, umplute cu brânză și sos de roșii. Aflându-ne pe coasta Italiei nici nu se poate să nu gustăm din delicatese locale precum codul cu sare, sau midiile cu usturoi și pătrunjel.

Dacă sunteți un gurmand cu o fascinație pentru malul mării, Napoli poate fi destinația ideală pentru dumneavoastră. Cu o asigurare de călătorie vă puteți acorda confortul unei vacanțe lipsite de neplăceri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *