Este decizia ta, dacă alegi aparat ghipsat sau o orteză walker

Este decizia ta, dacă alegi aparat ghipsat sau o orteză walker

„Ai posibilitatea de a alege între aparat ghipsat sau o orteză walker? Înseamnă că ești o persoană norocoasă. În primă instanță sfatul nostru este cereți părerea în această decizie a medicului de specialitate. Din nefericire numărul pacienților care nu respect îndrumările medicului de specialitate este foarte mare, dintre care foarte mulți efectuează suprimarea aparatului ghipsat acasă. Este adevărat faptul că un aparat ghipsat are mai multe dezavantaje comparative cu o orteză walker, dar totuși sfatul nostru este să nu vă achiziționați și nu suprimați ghipsul cu o orteză walker fără să vă consultați cu medicul dumneavoastră de specialitate, care vă va îndruma către soluția cea mai eficientă pentru vindecare.
Aparatul ghipsat poate avea următoarele dezavantaje: -este mult mai dificil de evaluat tegumentul, zona afectată; -dacă membrul inferior în momentul în care a fost imobilizat cu aparatul ghipsat a fost edemațiat, sunt multe șanse să apară „un joc” al piciorului sub acest aparat ghipsat; -sub aparatul ghipsat simțim căldură și mâncărime.


Această orteză walker a fost confecționată pentru a vă oferii atât protecție și stabilitate cât și o comoditate mai supremă pe timpul recuperării. Medicii specialiști recomandă achiziționarea și purtarea acestei orteze walker în cazul: – fracturilor stabile a gleznei și piciorului; -entorselor severe de gleznă; -leziunilor de țesut moale; – post-operator hallux-valgus.
În cazul în care vă achiziționați și începeți să folosiți orteza walker veți beneficia de următoarele avantaje a acestuia: -veți putea urmări în mod eficient evoluția plăgii; -datorită curelelor, benzilor de ajustare orteza walker acesta poate fi strâns sau lărgit în funcție de edemul apărut la nivelul membrului inferior; -are o greutate mult mai ușoară decât un aparat ghipsat; -în cazul apariției unei iritații această orteză walker poate fi deschisă; – riscul apariției flictenelor este mult mai mică în această orteză.
Așadar cel mai mult în decizia dumneavostră este important să joace rol îndrumarea medicului de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *